Top autorități contractante după valoarea contractelor și topul companiilor care au câștigat cele mai voluminoase contracte de achiziții publice

Publicat pe 26 aug. 2021
Distribuie:
Press release in English:

Conform datelor modulului analitic al achizițiilor publice, din 2019 și până în iulie 2021, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” se află pe primul loc în topul autorităților publice după valoarea totală a contractelor de achiziții atribuite. Astfel, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a atribuit în perioada ianuarie 2019 – iulie 2021, mai mult de jumătate (56,2%) din totalul contractelor de achiziții publice. Valoarea totală a contractelor atribuite se cifrează la circa 4,5 miliarde lei. ASD a desfășurat 341 de proceduri de achiziții publice, urmare a cărora a atribuit 229 de contracte.

Pe locul doi în top se află Primăria municipiului Chișinău, care în perioada analizată a atribuit contracte de achiziții în valoare totală de 2,4 miliarde de lei, deținând aproape o treime din valoarea totală a contractelor de achiziții (circa 30%). În total, Primăria capitalei a realizat 3 772 proceduri de achiziții publice, urmare a cărora a atribuit 13073 contracte de achiziții. În municipiul Chișinău, activează 99 de entități care au calitatea de autoritate contractantă și, deci, sunt responsabile de organizarea propriului proces de achiziție publică (direcțiile municipale, întreprinderile municipale, alte instituții subordonate).

Clasamentul este urmat de Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate care a atribuit în perioada anilor 2019 – 2021, 1 300 de contracte de achiziții în valoare totală de 450 milioane lei, deținând o pondere de 5,7%.

Iar Inspectoratul General de Poliție (IGP) și Agenția Servicii Publice se află pe locul patru și, respectiv pe locul cinci în acest top. IGP a atribuit contracte în valoare totală de circa 362 milioane lei, iar Agenția Servicii Publice – în valoare de 290 milioane lei. În total, cele cinci autorități care au cele mai voluminoase contracte de achiziții au atribuit contracte de achiziții în valoare totală de aproape 8 miliarde lei.

TOP AUTORITĂȚI CONTRACTANTE DUPĂ VALOAREA CONTRACTELOR DE ACHIZIȚII PUBLICE atribuite în perioada ianuarie 2019 – iulie 2021

Sursa: undefined (open-contracting.org)

Ați monitorizat achizițiile publice?
Da, desigur
Nu, niciodată
Acum puteți monitoriza achizițiile publice cu PulsAchiziții.