Pagina web pulsachiziții.md este o platformă online, menită să țină pulsul achizițiilor publice din Republica Moldova. Pagina web este creată în cadrul proiectului „Consolidarea integrității în achizițiile publice”, implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în colaborare cu Parteneriatul pentru Transparenţă (SUA).
Proiectul „Consolidarea integrității în achizițiile publice” urmărește susținerea reformelor în domeniul achizițiilor publice în Moldova, care vor spori transparența și corectitudinea achizițiilor publice prin împuternicirea cetățenilor de a responsabiliza instituțiile relevante.
IDIS „Viitorul”
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”
Din 1993
IDIS „Viitorul” este un think tank independent, înființat în 1993 care combină cercetarea socială, politică și economică cu componente solide de advocacy. Instituția realizează cercetări aplicate de monitorizare pe mai multe domenii: economie, politica socială, politicile UE, dezvoltarea regională, dar și riscurile de securitate și de politică externă.
PTF
Partnership for Transparency Fund
Din 2000
Parteneriatul pentru Transparenţă (PTF) are sediul în Washington DC și are misiunea este de a promova abordări inovatoare conduse de societatea civilă pentru îmbunătățirea guvernanței, creșterea transparenței, promovarea statului de drept și reducerea corupției în țările în curs de dezvoltare și în curs de dezvoltare. Din 2000, PTF a susținut peste 250 de proiecte care vizează promovarea implicării ONG-urilor în decizii, procese și legi care impun transparența și responsabilitatea în achizițiile publice.
Scopul proiectului: Susținerea reformelor în domeniul achizițiilor publice în Moldova, care vor spori transparența și corectitudinea achizițiilor publice prin împuternicirea cetățenilor de a responsabiliza instituțiile relevante. Acest lucru va fi posibil prin instruirea organizațiilor societății civile și a jurnaliștilor de a fi în calitate de „watchdog” prin monitorizarea achizițiilor publice.
Obiectivul 1. OSC și jurnaliștii moldoveni devin suficient de pregătiți pentru a efectua o monitorizare semnificativă a proceselor de achiziții publice.
Obiectivul 2: Procedurile și practicile de achiziții publice sunt monitorizate în mod corespunzător de către OSC și jurnaliști, care utilizează sistemul electronic de achiziții publice și alte surse de informații.
Obiectivul 3: Constatările și recomandările rezultate în urma monitorizării credibile și profesioniste a societății civile sunt implementate de către entitățile și autoritățile contractante, operatorii ecnomici și agențiile guvernamentale de supervizare, control și însărcinate cu aplicarea legislației.
Ați monitorizat
achizițiile publice?
Da, desigur
Nu, niciodată
persoane monitorizează
achizițiile publice
Acum puteți monitoriza achizițiile publice cu PulsAchiziții.