Autorități și entități contractante au acceptat să coopereze cu IDIS „Viitorul” în cadrul Platformei Naționale pentru Achiziții Publice

Publicat pe 17 dec. 2023
Distribuie:
Press release in English:

Mai multe autorități și entități contractante au fost invitate, și toate au acceptat, coopereze cu Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS „Viitorul”) în cadrul Platformei Naționale pentru Achiziții Publice (PNAP), care are ca scop promovarea reformei sistemului de achiziții publice din Republica Moldova.

PNAP este reprezentată de către Ministerul Finanțelor; Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului; Agenția Achiziții Publice; Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor; Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate; Camera de Comerț și Industrie; Curtea de Conturi; Banca Națională; Administrația de Stat a Drumurilor; Primăria Municipiului Chișinău; Primăria municipiului Bălți; Primăria Municipiului Cahul; Centrul Național Antricorupție; S.A. „Termoelectrica”; S.A. „Apă Canal-Chișinău”.

Alături de IDIS, din PNAP mai fac parte și alte trei organizații ale societății civile delegate din partea Coaliției de Monitorizare a Achizițiilor Publice: Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER; Asociația Obștească „Local Invest” și Transparency International Moldova. Acestea au fost selectate la ședința a treia a Coaliției de Monitorizare a Achizițiilor Publice, care a avut loc la 13 decembrie, 2023.

PNAP este creată în cadrul proiectului Consolidarea integrității în achizițiile publice”, implementat de către IDIS „Viitorul”, împreună cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (PTF) din SUA. Anterior, IDIS „Viitorul” a semnat un Acord de cooperare cu Ministerul Finanțelor și cu Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor pentru o mai bune desfășurare a activității PNAP.

Regulamentul privind funcționarea PNAP a fost transmis spre consultare tuturor membrilor și ulterior a fost aprobat. Platforma Națională pentru Achiziții Publice (PNAP) a fost lansată marți, 19 decembrie.

Ați monitorizat achizițiile publice?
Da, desigur
Nu, niciodată
Acum puteți monitoriza achizițiile publice cu PulsAchiziții.