Publicat pe 19 iun. 2024

Procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de agrement și zonei verzi în or. Dondușeni, Republica Moldova

Distribuie:
Procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de agrement și zonei verzi în or. Dondușeni, Republica Moldova
Iată principalele concluzii ale autorilor:
1️⃣ Documentația de atribuire a fost deficitară, incluzând documente în format inaccesibil, cum ar fi proiectul tehnic de execuție și caietul de sarcini publicat inițial într-un format PDF scanat, de calitate necorespunzătoare. Această problemă a fost semnalată de mai mulți operatori economici și a generat dificultăți în participarea la procedura de achiziție.
2️⃣Au fost recepționate tocmai 22 de comentarii și clarificări din partea operatorilor economici pe marginea procedurii de achiziție publică în cauză. Acest volum mare de comentarii poate indica că procesul de elaborare a documentației de atribuire a fost efectuat în grabă sau fără atenția cuvenită.
3️⃣Această procedură de achiziții a fost contestată de către doi operatori economici (Seralcon SRL și Aflux-Prim SRL), argumentele cărora generează mai multe neclarități.
Acest reportaj este un produs al proiectului „Monitorizarea și Promovarea Transparenței Achizițiilor Publice în Sectorul Asistenței Sociale din Republica Moldova”, desfășurat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale IDIS „Viitorul” în colaborare cu Partnership for Transparency – PTF. Opiniile exprimate și responsabilitatea pentru conținutul acestui produs aparțin autorului și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.
Ați monitorizat achizițiile publice?
Da, desigur
Nu, niciodată
Acum puteți monitoriza achizițiile publice cu PulsAchiziții.