Publicat pe 27 mart. 2024

Investigație: Anomalii în achizițiile publice pentru servicii de ajutor social: studiu de caz asupra cantinei de ajutor social operată de restaurantul Crasteia-Aurica, finanțată de DGASSPF Bălți

Distribuie:

494 de mii de lei – atât a cheltuit primăria de Bălți pentru 9880 de prânzuri calde. Deși în Republica Moldova, costul mediu al unui meniu de prânz variază între 20 și 30 de lei, Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei din municipiu a scos din buzunar 50 de lei pentru fiecare persoană asigurată zilnic cu un prânz. O investigație realizată de către echipa noastră a depistat că procedura de achiziție nu a fost publicată și realizată electronic prin sistemul Mtender, iar prețul ridicat și profilul agentului economic selectat, un restaurant de nunți și cumetrii, ridică mari semne de întrebare. Vă invităm să aflați mai multe în reportajul dat.

Acest reportaj este un produs al proiectului „Monitorizarea și Promovarea Transparenței Achizițiilor Publice în Sectorul Asistenței Sociale din Republica Moldova”, desfășurat de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI, în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în colaborare cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (SUA). Opiniile exprimate și responsabilitatea pentru conținutul acestui produs aparțin autorului și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.

 

Ați monitorizat achizițiile publice?
Da, desigur
Nu, niciodată
Acum puteți monitoriza achizițiile publice cu PulsAchiziții.