Publicat pe 13 iul. 2022

CURAT – MURDAR

Distribuie:

MILIOANE DE LEI cheltuie statul anual pentru servicii de curățenie, prestate de mai multe companii de cleaning. Printre acestea, am dat peste o firmă, afiliată, în perioada guvernării democrate, unui personaj din anturajul oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc. Afilierea, se pare, a avut efect și asupra performanței companiei de a câștiga licitații anunțate de mai multe instituții de stat, în special de Agenția Servicii Publice.

Între timp, guvernările s-au schimbat, însă firma a continuat să câștige, pe bandă rulantă, contracte pe BANI PUBLICI. Vorbim de sume cu șase zerouri. Cum de i-a reușit acest lucru? Detalii, în ancheta VIDEO:

CURAT – MURDAR (cusens.md)

Acest subiect a fost produs în cadrul proiectului „Urmărim banii publici”, desfășurat de A.O. Proiectul media „CU SENS”, în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Parteneriat pentru Transparență (SUA). Responsabilitatea pentru conținutul acestei înregistrări le revine în exclusivitate A.O. Proiectul media „CU SENS” și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.

Ați monitorizat achizițiile publice?
Da, desigur
Nu, niciodată
Acum puteți monitoriza achizițiile publice cu PulsAchiziții.