Publicat pe 24 oct. 2022

De ce nu aud?

Distribuie:

🔴 Cel puțin ZECE copii, care suferă de deficiențe de auz, riscă să piardă șansa de a desluși sunete și de a învăța să vorbească.

💬 „Fiecare zi contează. Cu cât mai mult așteptăm, cu atât mai slabe șansele sunt de reabilitare ale copilului.”

💬 „În această perioadă, practic, s-a tergiversat anume procurarea implanturilor. ” Instituțiile responsabile de cumpărarea implanturilor cohleare de care au ei nevoie, NU și-au făcut treaba la timp. Mai exact, în acest an, le-au luat mai bine de NOUĂ luni ca să ducă la bun sfârșit procedura de achiziție. Și asta, chiar dacă, pentru acești copii, fiecare zi contează.

💬 „Aici vedem un management defectuos, pur și simplu”.

💬 „Care este rostul ca să se cheltuie bani statului pentru aparate auditive performante, ca noi să i le dăm, dacă nu este o continuitate.” Problemele nu se opresc aici. Ulterior, acești copii trebuie să urmeze un program lung de reabilitare, care este, însă, lăsat de stat în grija părinților. Cum s-a ajuns la această situație? Răspunsul îl aflați în investigație:

De ce nu aud? (cusens.md)

Acest subiect a fost produs în cadrul proiectului „Urmărim banii publici”, desfășurat de A.O. Proiectul media „CU SENS”, în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (SUA). Responsabilitatea pentru conținutul acestei înregistrări le revine în exclusivitate A.O. Proiectul media „CU SENS” și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.

Ați monitorizat achizițiile publice?
Da, desigur
Nu, niciodată
Acum puteți monitoriza achizițiile publice cu PulsAchiziții.