A fost lansat portalul informativ al achizițiilor publice realizate de către Parlamentul Republicii Moldova – achiziții.parlament.md

Publicat pe 14 ian. 2022
Distribuie:
Press release in English:

Secretariatul Parlamentului a lansat portalul informativ al achizițiilor publice în cadrul Parlamentului Republicii Moldova – achizitii.parlament.md.

Portalul oferă acces la datele privind achizițiile de bunuri, servicii și lucrări desfășurate (prin redirecționare pe platformele sistemului electronic de achiziții), planurile anuale de achiziții publice, rapoartele cu privire la monitorizarea și executarea contractelor instituției. De menționat că sunt accesibile, atât informațiile privind achizițiile curente / în desfășurare, cât și cele istorice, din perioada anilor 2016 – 2021. Cu toate acestea nu este clară sursa de finanțare și valoarea resurse lor alocate și utilizate pentru dezvoltarea acestui portal. Astfel de date privind achizițiile serviciilor
respective nu se regăsesc, nici în Planul de achiziții al Parlamentului pentru anul 2021, nici în Raportul privind executarea contractelor de achiziții pentru semestrul I al anului 2021.

Totodată, în contextul noilor reglementări în domeniul achizițiilor publice, toate anunțurile de participare la procedurile de achiziții publice, inclusiv documentația de atribuire, sunt plasate în Sistemul Informațional Automatizat „Registrul de Stat al Achizițiilor Publice” (SIA RSAP „MTender”). „Transparența este un principiu fundamental în activitatea unei autorități publice. Cetățenii trebuie să ştie cum şi pentru ce sunt utilizați banii publici”, a menționat în context Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

La moment, baza de date a platformei achizitii.parlament.md include informația sistematizată începând cu anul 2016.

Sursa: www.parlament.md

Ați monitorizat achizițiile publice?
Da, desigur
Nu, niciodată
Acum puteți monitoriza achizițiile publice cu PulsAchiziții.